maanantai 2. huhtikuuta 2012

pantone yellow

Olen työni puolesta tekemisissä koko ajan PMS-värien kanssa, joten kun eteeni osui viime syksynä Pantone Yellow-puhelimen kuoret, hirnuin hetken yksikseni tätä hienoa huumoria ja suuntasin tuotteen kera kassalle. Pukeudun melkein aina mustaan tai mustavalkoiseen ja keltainen sopii mielestäni siihen yhdistelmään vielä paremmin kuin punainen, joten halusin sitten saman sävyisen kaulahuivinkin. Metsästin jonkin aikaa oikean sävyistä lankaa, joka oli yllättävän hankalaa siitä huolimatta, että tänä keväänä kirkkaat väri ovat pinnalla. Kaikki löytämäni keltaiset olivat liian oranssiin vivahtavia. Olen vielä laadun kanssa aika kranttu ja haluan, että se on joko kokonaan tai ainakin suurimmaksi osaksi oikeaa luonnon matskua.

Ei olisi taaskaanu pitänyt mennä merta edemmäs kalaan, koska oikean värinen lanka löytyi aivan työpaikkani vierestä. Laatukin on 100 % puuvillaa, mutta paksuudessa ei ollut hurraamista, joten jouduin tekemään kaksinkertaisella langalla. Olen koko kutomistouhussa oikea kunnon keltanokka, mutta yllättävän hyvin se sujui. Sain kolminkerroin kieputettavan huivin tänään valmiiksi.

Puuvillalangalla kutominen (joojoo, se on oikeasti neulomista) on yllättävän vaikeaa kun vertaa villaan, joka antaa paremmin epätasaisuudet anteeksi.


Inspiraation lähde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti